UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зустрінеться з королем Чарльзом

Призедент уже приземлився в Лондоні.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Великої Британії зустрінеться з королем Чарльзом III. Цю інформацію уже підтвердили в Букінгемському палаці.

Як заявляє ВВС, зустріч відбудеться в Букінгемському палаці сьогодні вдень.  Спочатку Зеленського зустрінуть у знаменитому палацовому чотирикутнику, а потім проведуть всередину для зустрічі з монархом Чарльзом ІІІ.

Британські ЗМІ повідомили, що літак Королівських ВПС Великої Британі, на борту якого, ймовірно, був президент України Володимир Зеленський, приземлився в аеропорту Станстед на північ від Лондона.

Під час візиту запланована зустріч президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком, а також виступ президента у парламенті Великої Британії.

Власне саме премєр Британії зустрів Володимира Зеленського в аеропорту.

"Ласкаво просимо до Великобританії, президенте Зелеський", - написав він та опублікував фото. 

Це другий закордонний візит глави держави з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.  Він відбувається напередодні ймовірної поїздки Зеленського до Брюсселя, де він, імовірно, виступить  у Європейському парламенті та відвідає  саміт лідерів ЄС.

Єдиним закордонним візитом українського президента після вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року стала груднева поїздка до Вашингтона, де він провів переговори з президентом США Джо Байденом і виступив на спільному засіданні Конгресу.