UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зробив заяву щодо наступної партії вакцини Sinovac

Президент розраховує, що Індія продовжить експорт вакцини.

Президент Володимир Зеленський заявив, що очікує наступну партію препарату в найближчі тижні.

Він нагадав, що на поточному тижні Україна отримала 215 тисяч доз вакцини проти коронавірусу від китайського виробника Sinovac Biotech, повідомляє пресслужба Офісу президента.

За словами Зеленського, підписаний контракт передбачає майже 2 мільйони доз вакцини.

"Крім Китаю, вакцину від Sinovac використовують вже 18 країн світу. Зокрема Туреччина, де щеплення їй отримали президент Ердоган і Патріарх Варфоломій", - підкреслив президент.

Зеленський звернув увагу, що щеплення вакциною CoviShield від AstraZeneca в Індії та Європі зробили майже 50 мільйонів осіб, що "красномовно свідчить про визнання її безпеки і якості".

Також Зеленський сподівається, що уряд Індії перегляне рішення про обмеження експорту вакцини від коронавірусної хвороби.

Читайте також: Китайська вакцина CoronaVac: з чим її змішувати для бустерної дози

"Слід розуміти, що позитивному вирішенню цього питання аж ніяк не сприяють, а скоріше - сильно заважають і публічні висловлювання окремих українських політиків. Вони почали масштабну і брудну кампанію з метою дискредитації як самої вакцини, так і процесу вакцинації в цілому", - зазначив Зеленський.

Президент України зазначив, що політичні діячі втратили голову в гонитві за швидкою популярністю, і їм байдуже, що від їх негативних висловлювань щодо вакцини можуть вмирати українці.

"Я переконливо закликаю цих політиків: дуже виважено підбирайте слова, що вилітають з вашої ротової порожнини. Тому за кожне з цих слів неодмінно доведеться відповідати. І перед законом України, і перед Богом. Що для вас більший аргумент - вирішуйте самі", - резюмував Зеленський.

До Міністерства охорони здоров'я раніше розповіли про ефективність і можливі побічні ефекти вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac.

25 березня в країну прибула перша партія вакцини CoronaVac. Спочатку планувалося, що перші дози цієї вакцини прибудуть в Україну на початку місяця.