UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зібрав Ставку: обговорили ситуацію на кордоні з Білоруссю

ЗСУ готуються до будь-якого розвитку подій.

Президент України Володимир Зеленський зібрав чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача у неділю, 18 грудня.

Учасники засідання обговорили ситуацію на передовій та на кордоні з Білоруссю, а також відновлення енергопостачання після масованого ракетного удару Росії 16 грудня.

"Члени Ставки приділили увагу ситуації в Білорусі. Було заслухано інформацію про актуальну чисельність та озброєння ворожих військових угруповань. Командувачі відзначили готовність сил оборони реагувати на будь-який розвиток подій", – наголошують в офісі президента.

Читайте також: РФ зараз не готова до нового повномасштабного наступу на Україну – ГУР

Раніше в інтерв’ю французьким каналам TF1 і LCI президент Зеленський не виключив, що Росія може вдатися до нового наступу у 2023 році, оскільки хотітиме реваншу та помститися за поразки на фронті.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що російські війська підуть в новий наступ у лютому. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний при цьому зазначає, що наразі незрозуміло, на якому саме напрямку це відбудеться. Та він не відкидає того, що окупанти будуть знову намагатися захопити Київ, розпочавши операцію зі сторони Білорусі.