UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зібрав нараду щодо протистояння російським дронам

Президент назвав глобальне значення України - бути донором безпеки.

Президент Володимир Зеленський провів у середу, 14 лютого, тривалу нараду щодо можливостей українського війська протистояти російським дронам. 

Він зазначив, що на нараді були присутні Сирський, Умєров, Сухаревський, Шмигаль, Камишін, Федоров, Єрмак, Коростельов, представники виробників, представники розвідок.

Читайте також: Зеленський про російські “Орлани”: є рішення, як осліпити розвідувальні дрони

"Заслухав звіт щодо наявних розробок. Працюємо і над комплексами РЕБ, радіоелектронної боротьби, і над комплексами ЗРК. Вже близько половини наявних систем – саме українського виробництва, розробки наших людей. Звичайно, є й спільні проєкти з партнерами. І, власне, розпочатих виробництв та заявлених на виробництво розробок доволі багато. Головне тепер – усі їх вмонтувати в практику застосування на фронті. Правильне налаштування та переналаштування на основі реальних бойових потреб, правильна розстановка, правильна й системна інтеграція до тактики бойових дій. Правильна взаємодія між запитами фронту й можливостями нашої промисловості. Максимальне нарощування наших виробництв. А це, у підсумку, – захист життя наших воїнів та розширення наших можливостей діяти на фронті", - зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Він додав, що після війни вітчизняні розробки будуть експортуватися за кордон. 

"Усі фінансові, організаційні та регуляторні кроки, які від держави потрібні, держава зробить. І маємо усвідомлювати, що все, що зараз наша держава, наші люди навчаться робити заради наших українських цілей у війні, обов’язково стане частиною українського експорту після війни – після досягнення наших завдань. Цілком справедливих. Глобальне значення України – бути донором безпеки, експортером безпеки. Українці вміють бути сильними й завжди тепер будуть сильними та допомагатимуть іншим", - підсумував Зеленський.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що війна переходить у нову стадію, у веденні сучасної війни домінує використання аеророзвідки, зокрема дронів.