UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зазначив, що Україна буде вдячна Естонії за ухвалення закону про конфіскацію активів РФ

Президент заявив, що російські терористи мають понести відповідальність.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Україна буде вдячна Естонії за ухвалення закону про конфіскацію російських активів, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я знаю, що в Естонії наразі готується закон щодо російських активів, і Україна буде вдячна за дієвість цього закону", - розповів Зеленський під час пресконференції в Таллінні.

Читайте також: Білий дім підтримує законопроект про конфіскацію заморожених активів РФ  — Bloomberg

За його словами, Росія має заплатити повну ціну за цю агресію.

"Її активи та активи всіх осіб, пов'язаних із державою-агресором, мають бути знайдені, заморожені та, зрештою, конфісковані на користь усіх постраждалих від війни в Україні. Коли Росія відповідатиме за її війну і політично, і відповідатиме юридично, і, обов'язково, фінансово, це буде важливим внеском у глобальний захист миру та повчальним уроком для інших потенційних агресорів", - наголосив глава держави.

Зеленський також розповів, що Естонія надала Україні 11 пакетів оборонної підтримки. 

Україна обурюється на неквапливість західних країн у процесі конфіскації російських активів, але чи може вона дати їм майстер-клас, як це зробити? Тетяна Хутор у тексті "Конфіскація російських активів в Україні. Що (не)зроблено за 2023 рік" аналізує наші минулорічні здобутки і провали в процесі конфіскації російських активів.