UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський запропонував Facebook відкрити офіс в Україні

У понеділок відбулася відеоконференція за участю керівництва України і Facebook.

Президент України Володимир Зеленський запропонував керівництву Facebook відкрити регіональний офіс компанії в Україні. Цю ідею глава держави озвучив в ході відеоконференції за участю головного операційного директора Facebook Шеріл Сендберг і віце-президента компанії Ніка Клегга в понеділок, 27 вересня, повідомили в Офісі президента.

Співрозмовники також обговорили питання відкриття R&D-центру Facebook в Україні. Керівництво соцмережі ознайомило українську сторону з результатами кампаній по боротьбі з фейками і дезінформацією в соцмережі.

Нік Клегг розповів, що завдяки оперативній роботі Facebook в світі було зірвано 150 операцій з розповсюдження дезінформації про пандемію COVID-19, 18 з яких стосувалися України.

Шеріл Сендберг ознайомила Зеленського з роботою сервісу пошуку зниклих дітей Facebook AMBER Alert, запущеного також і в Україні.

Читайте також: У Facebook є списки користувачів, яким дозволено порушувати правила – WSJ

Питання відкриття в Україні офісу Facebook вперше підняв п'ятий президент України Петро Порошенко в 2015 році на тлі розгортання російської агресії проти України, яка проявляэться і в інформаційній сфері. В тому числі, в упередженому ставленні російських модераторів регіонального офісу Facebook з роботи з країнами Центральної та Східної Європи у Варшаві до українських користувачів. З цією пропозицією Порошенко звертався до Марка Цукреберга.

Під час недавнього візиту української делегації в США віце-прем'єр Михайло Федоров запропонував керівництву Google відкрити в Україні регіональні офіси Google і Youtube, а також обговорив питання формування рекомендація Youtube і Youtube Music для українських користувачів.