UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що Україну влаштовує політика Китаю

Він пояснив, що "статус-кво" - це краще, ніж підтримка режиму Путіна. 

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що політика Китаю в питанні війни в Україні зрозуміла - там вирішили бути осторонь, Київ таке влаштовує. Про це глава держави розповів під час виступу на "Українському сніданку" в Давосі. 

"Я думаю, що Китай обрав політику бути осторонь на сьогоднішній момент. Я вважаю, що Україну влаштовує саме ця політика. Це краще, ніж допомагати РФ, у будь-якому випадку", - зазначив президент. 

Зеленський заявив, що хочеться вірити, що в Піднебесній все ж не вирішать за спиною впроваджувати іншу політику. А от "статус-кво" нашу сторону, за словами президента, цілком влаштовує. Наразі ж Київ не бачить ні кроків, які б були здійснені в підтримку України, ні тих, які б допомогли путінському режиму. 

Читайте також: Китай вдвічі скоротив експорт технологій до Росії після введення санкцій - Washington Post

Нагадаємо, директор Royal United Services Institute (RUSI) Карін фон Хіппель вважає, що війна в Україні створила для Китаю величезні можливості, аби підвищити свій глобальний вплив. Однак не схоже, щоб Пекін намагався використати цей шанс. Натомість китайська пропаганда повторює всі вигадки пропаганди Росії.