UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що Україна запросила на Саміт миру Палестину та Ізраїль

Президент пояснив, чому на Саміт не було запрошено Росію.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на Саміт миру запросила як Ізраїль, так і Палестину.

"У нас немає подвійних стандартів. Саме тому, незважаючи на те, подобається це комусь чи ні, ми запросили на Саміт миру і Палестину, і Ізраїль. І представників Глобального Півдня. Ми запросили всі країни на наш Саміт. Ми готові чути всі думки, готові з ними всіма говорити"- розповів президент під час виступу на форумі "Діалог - Шангрі Ла".

Читайте також: Зеленський розкритикував Китай за допомогу Росії у зриві Саміту миру

За його словами, на Саміт не було запрошено лише Росію.

"І не тільки тому, що вони — агресори. У нас були саміти з РФ, наприклад, у рамках Нормандського формату, після якого вони не виконували домовленості та продовжували нас вбивати й блокувати процеси, включно з припиненням вогню", - наголосив глава держави.

Зараз Україна має підтвердження 106 країн щодо участі в Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. У Федеральному департаменті закордонних справ Швейцарії на запит ZN.UA раніше розповідали про мету Саміту миру, яка стосується, зокрема прокладання шляху до майбутнього мирного процесу, розробки для цього практичних елементів і кроків.