UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський з дружиною цього тижня відвідає Велику Британію

В Офісі президента розповіли, що заплановано в рамках робочого візиту.

Президент України Володимир Зеленський відвідає Велику Британію з робочим візитом, повідомила пресслужба Офісу голови держави. Візит Зеленського відбудеться вже на цьому тижні.

«7-8 жовтня президент України Володимир Зеленський та пані Олена Зеленська відвідають з офіційним візитом Велику Британію. Заплановані переговори глави держави з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання українсько-британської Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство», - йдеться у повідомленні.

Також сторони планують підписати низку інших двосторонніх документів, які стосуються співпраці держав у сфері оборони та фінансової підтримки двосторонніх проектів. Також запланована аудієнції Володимира та Олени Зеленських із принцом Вільямом та Кейт Мідлтон.

«Заплановані також зустрічі глави держави зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, Лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом, відвідання Лондонської фондової біржі та зустріч з британськими інвесторами», - зазначили в ОПУ.

Читайте також: Завтра Зеленський відвідає Словаччину

Нагадаємо, про те, що Зеленського запросили відвідати Британію з робочим візитом повідомлялося ще в січні цього року. Спочатку відвідати Лондон Зеленського запросив прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон. Пізніше запрошення повторив міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб під час зустрічі з Вадимом Пристайком, який на той момент очолював українське МЗС.