UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський ввів в дію рішення РНБО щодо "труби Медведчука"

Контроль за виконанням органами виконавчої влади поставлених завдань повинен здійснювати безпосередньо прем'єр-міністр.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні ввів в дію рішення РНБО від 19 лютого. Про це йдеться в  указі №77/2021 від 26 лютого, який опублікували на сайті ОП.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року "Про стан виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в документі.

Тепер Кабмін повинен забезпечити виконання органами виконавчої влади рішень РНБО, введених в дію указом президента України. Також повинні вживатися заходи щодо притягнення в установленому порядку до відповідальності осіб, винних у невиконанні таких рішень. Крім цього, Кабінет міністрів повинен схвалити план організації виконання завдань РНБО.

Контроль за виконанням органами виконавчої влади поставлених завдань повинен здійснювати безпосередньо прем'єр-міністр.

Також у документі зазначається, що члени Радбезу, здійснюючи координацію та контроль у межах своїх посадових повноважень, повинні забезпечувати виконання відповідними державними органами рішень Ради національної безпеки і оборони.

Читайте також: ВАКС наклав арешт на "трубу Медведчука"
 

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) 19 лютого ввела санкції проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб, в тому числі народного депутата від "Опозиційною платформи - За життя" Віктора Медведчука і його дружини, телеведучої Оксани Марченко, а також кількох громадян РФ.

У той же день РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини СЗН, що проходить через територію України.

"Нафтогаз" як єдиний акціонер "Укртранснафти" дав дозвіл на прийняття нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" на тимчасове зберігання без права користування.