UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти 10 екссиловиків

Рішення про санкції члени РНБО ухвалили 26 лютого.

Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про санкції проти 10 колишніх силовиків, замішаних у сприянні російській агресії та тероризму. Відповідний указ опублікували на сайті Офісу голови держави.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, - йдеться в указі №81/2021.

Контролювати виконання рішення про санкції повинен секретар РНБО Олексій Данілов. Зазначимо, що окрім позбавлення державних нагород, військових і почесних звань, до екссиловиків застосували персональні економічні санкції.

Читайте також: Наступне засідання РНБО стосуватиметься справ про дезертирство та держзраду – Данілов

Під час засідання 26 лютого РНБО прийняла рішення позбавити державних нагород, військових та почесних звань десятьох осіб, замішаних у сприянні російській агресії та тероризму. Серед них ексміністр МВС Віталій Захарченко та ексглава СБУ Олександр Якименко. Вони позбавляються всіх державних нагород та звань в Україні. Санкції вводять максимальні - по 13 пунктах.

Також в Радбезі дали доручення Кабміну протягом двох тижнів підготувати проєкт закону про подвійне громадянство, який допоможе не допустити громадян інших країн до управління державою.