UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський ввів Фокіна до складу ТКГ - указ

Вітольда Фокіна призначили первим заступником глави української делегації.

Президент Володимир Зеленський ввів до складу Тристоронньої контактної групи в Мінську першого прем'єр-міністра України Вітольда Фокіна. Відповідний указ опублікували на сайті Офісу голови держави.

«На часткову зміну статті 2 ввести до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі Фокіна Вітольда Павловича, визначивши його першим заступником глави делегації (за згодою)», - йдеться в указі № 327/2020.

Зеленський підписав документ 18 серпня. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також: Зеленський підтвердив участь Фокіна в українській делегації у Мінську

Нагадаємо, 3 серпня керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував Фокіну стати членом української делегації в ТКГ. При цьому першим про участь експрем'єра України в Тристоронній групі заявив Леонід Кравчук.

Сам же Фокін заявив про те, що рішення щодо роботи в ТКГ далося йому нелегко. При цьому він зазначив, що «вважає за честь у фіналі свого життя хоч чимось допомогти своїй Батьківщині».

Зазначимо, що кілька років тому Фокін дав інтерв'ю Дмитру Гордону, в якому багато говорив і про Донбас зокрема. На тлі нового призначення ZN.UA вирішило згадати головні тези тієї розмови.