UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вважає нове вторгнення Росії "малоймовірним": у WSJ розповіли, чим насправді переймається український президент

Попередження США та Заходу щодо ймовірності нового наступу негативно впливають на ситуацію всередині держави. Виграє від цього лише Москва. 

Президент України Володимир Зеленський, попри 100-тисячну армію Росії біля українських кордонів, вважає "малоймовірним" сценарій нового вторгнення РФ в нашу державу. Як пише The Wall Street Journal, український лідер більше переймається дестабілізацією ситуації. 

Джерела ЗМІ з оточення президента стверджують, що його непокоять саме повідомлення від США та Заходу щодо ймовірності наступу. Вони негативно впливають на ситуацію в Україні.

"Пан Зеленський, як і раніше, вважає, що вторгнення малоймовірне… і побоюється, що жахливі публічні попередження США про можливе вторгнення йдуть на користь зусиллям Росії щодо дестабілізації України та її економіки", — йдеться у матеріалі. 

Прессекретар президента України Сергій Никифоров відмовився коментувати цю інформацію журналістам WSJ. 

Читайте також: ЄС підготував лист Росії щодо загрози вторгнення в Україну – Politico

Президент Володимир Зеленський явно нервує. Біля кордонів України — стотисячне російське військо. Падає економіка та особистий рейтинг. Інвестори в паніці покидають Україну.

Але хіба це привід на весь світ публічно говорити про свою незгоду з оцінкою Вашингтоном російської загрози? Хіба можна робити різкі хамські випади на адресу нашого головного стратегічного партнера? Тепер американські ЗМІ резонно запитують: чому Вашингтон має турбуватися більше, ніж Київ?

Тож чи варто побоюватися, що після заяв Зеленського Сполучені Штати знизять свою підтримку Україні? Читайте про це у статті Тетяни Силіної"Істерика Зеленського: чому зірвався президент і що далі у відносинах із США".