UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вніс в Раду подання про призначення голови СБУ

Ймовірно, за призначення проголосують цього тижня. 

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання щодо призначення Василя Малюка головою Служби безпеки України. Відповідний проект постанови №8425 був зареєстрований у парламенті у понеділок, 6 лютого.

Василь Малюк  з липня обіймає посаду тимчасово виконуючого обов'язки голови Служби безпеки України після відсторонення Івана Баканова з поста керівника.

За даними ЗМІ сьогодні фракція монобільшості  «Слуга народу» планує у понеділок провести засідання, щоб заслухати кандидатів на посади голови Міністерства внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка.

Читайте також: Малюк: «Сьогоднішні обшуки – це боротьба із внутрішнім ворогом»

Василь Малюк працює в органах безпеки з 2001 року.

У січні 2020 року Малюк перейшов до Центрального управління Служби безпеки, де обійняв посаду першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, а вже у березня того ж року Малюка призначили першим заступником голови СБУ – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Однак у липні 2021 року президент Володимир Зеленський звільнив Малюка із вказаної вище посади. 

За тиждень до повномасштабного вторгнення РФ Василь Малюк повернувся в правоохоронні органи та став  заступником міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Після повномасштабного російського вторгнення у березні 2022 року перейшов на роботу в СБУ – вдруге став заступником голови спецслужби.

З липня виконує обов’язки голови Служби безпеки України.