UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський виступить у Раді з посланням: онлайн

Також заплановано присудження низки нагород.

У середу, 1 грудня, у Верховній Раді президент Володимир Зеленський виступить з посланням до парламенту. Про це йдеться у порядку денному Ради.

Також депутати розглянуть проєкт постанови про присудження:

У першому читанні парламент розгляне законопроєкт №4487 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб».

Також за основу депутати розглянуть проєкт закону №3688 «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі цілісних майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин) та іншого майна Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту».

Верховна Рада розгляне дві постанови про призначення позачергових виборів:

Згідно з порядком денним, у першому читанні депутати також розглянуть законопроєкт №6104 «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей». Зареєстровано також альтернативний документ.

У другому читанні парламент планує розглянути проєкт закону №5831 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині».

Також у порядку денному йдеться про розгляд у першому читанні законопроєкту №5799 «Про особливості приватизації єдиного майнового комплексу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства».

Читайте також: Лероса викликали на допит в день виступу Зеленського в Раді

Повідомлялося, що будівлю Верховної Ради, усі входи та виходи до неї можуть заблокувати через запланований на 1 грудня виступ у парламенті президента Володимира Зеленського. Зокрема заступник голови парламенту порадив журналістам приїжджати до парламенту у середу раніше через можливе блокування проходів до будівлі.