UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вирішив «потролити» Януковича у своїй промові до Дня Незалежності

Щоправда, про Петра Порошенка він теж не згадав, на відміну від першого, другого та третього президентів.

Голова держави Володимир Зеленський, виступаючи з нагоди 30-ого Дня Незалежності України, «забув» у своїй промові про президента-втікача Віктора Януковича. До слова, п’ятого президента Петра Порошенка чинний очільник держави також не назвав.

«Рівненщина подарувала нам першого президента України, Чернігівщина – другого, Сумщина – третього. Донеччина подарувала нам Леоніда Бикова і Сергія Бубку, Луганщина – Володимира Даля, Кіровоградщина – Івана Карпенка-Карого та Марка Кропивницького, а з ним і театр. Житомирщина подарувала Лесю Українку та поезію, Полтавщина – Миколу Лисенка та оперу, Тернопільщина – Соломію Крушельницьку та божественний голос, Вінничина – Василя Стуса та незламність дух», – заявив президент Володимир Зеленський.

Під час урочистостей до Дня незалежності були присутні другий президент України Леонід Кучма, третій президент Віктор Ющенко та п’ятий президент Петро Порошенко. Першого голови держави Леоніда Кравчука на Майдані незалежності не було.

Текстовий онлайн святкування 30-ї річниці Дня Незалежності читайте за посиланням. Трансляцію військового параду в Києві дивіться тут.

Читайте також: Дудлом Google до Дня Незалежності України стала козацька чайка

Нагадаємо, Україна відзначає 30-ту річницю відновлення незалежності. Вперше свято відзначили 16 липня, оскільки саме в цей день в 1990 році було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. Але вже в 1991 році 24 серпня було прийнято Акт проголошення Незалежності України, тому свято перенесли на цей день.

Перед проголошенням Незалежності відбувся всеукраїнський референдум, на якому народ України підтвердив бажання жити в незалежній країні.