UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Війну на Донбасі неможливо зупинити без прямих переговорів з РФ

Треба використовувати всі можливі інструменти для припинення війни на Донбасі, підкреслив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що наразі війну на Донбасі неможливо зупинити без прямих переговорів з Росією. Про це він заявив під час щорічного послання до Верховної Ради.

«Вісім років триває війна на Донбасі. Вісім років, як Росія анексувала Крим. Я не боюсь прямої розмови з росіянами. Ми знаємо, хто з європейських країн підтримує Україну і хто лише робить вигляд, що підтримує. Ми знаємо, що без нашого війська не зможемо зупинити війну. І ми не зможемо зупинити війну без прямих переговорів з Росією. І сьогодні це визнали вже всі зовнішні партнери. Всі зовнішні визнали, а деякі внутрішні не визнають», - сказав президент, додавши, що якщо українські політики дійсно хочуть припинити війну, а не просто говорити про це, треба використовувати усі можливі інструменти.

Читайте також: Розвідка Міноборони: Окупанти приховано доставляють на Донбас техніку та озброєння

Допомогти у переговорах між Україною і РФ для закінчення війни на Донбасі, а саме - стати посередником між Зеленським і Путіним, нещодавно запропонував президент Туреччини Реджеп Ердоган.

«Ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на пошук оптимального рішення для повернення миру в Україну, для звільнення людей, які утримуються в полоні або які потрапили у найважчі життєві умови через багаторічні агресивні дії проксі-груп РФ», - відповіли на пропозицію Ердогана в Офісі президента України.