UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський відповів Путіну на слова про один народ: "Над Москвою майорів би жовто-блакитний прапор"

Але президент не став заперечувати, що в обох народів дійсно багато спільного. 

Учора під час прямого включення на одному з російських телеканалів глава Кремля Владімір Путіна сказав, що українці та росіяни є одним народом. Президент України Володимир Зеленський так не вважає, про що й розповів під час інтерв'ю "Інтерфакс Україна"

"Давайте, нарешті, розставимо крапки над "i". Ми точно не один народ. Були б одним народом, то в Москві, швидше за все, ходили б гривні, а над Державною думою розвивався б жовто-блакитний прапор. Так що, ми точно не один народ. У кожного з нас свій шлях", - заявив президент України. 

Зеленський наголосив на нелогічності цієї ситуації: Путін говорить про те, що українці та росіяни - це один народ, а паралельно він захоплює території та продовжує війну в Донбасі. 

Все ж президент України не став заперечувати, що в обох народів дійсно багато спільного: загальна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальні перемога над фашизмом, загальні трагедії – і, "можливо, щось спільне буде в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальний поділ між нашими країнами".

"Мета (в обох народів - ред.) дійсно повинна бути одна – закінчити війну на Донбасі і повернути Україні її території", - додав Зеленський. 

Читайте також: В ОПУ вважають, що Путіна неправильно інформують щодо України

Під час цього включення Владімір Путін, коментуючи свою зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, заявив про те, що український президент нібито віддав країну під «повне зовнішнє керування». Водночас президент країни-агресора не відмовляється від зустрічі із Зеленським, хоча й стверджує, що нібито не розуміє, про що говорити з ним.

Зеленський відреагував і на це. Президент України назвав слова Путіна пропагандистською мантрою для внутрішнього споживача в Росії.