UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський в Іспанії вперше зустрівся із Пашиняном

Лідери країн говорили про безпеку.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Іспанії на полях  третього саміту Європейської політичної спільноти провів зустріч із прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

Зеленський зазначив, що під час зустрічі обговорив із Пашиняном безпекову ситуацію на Південному Кавказі.

«Україна зацікавлена в стабільності регіону та дружніх відносинах із його країнами. Ми також обговорили нашу двосторонню співпрацю й міжрегіональні економічні проєкти», - додав президент.  

Читайте також: CNN: Чи дійсно Вірменія вислизає з орбіти Кремля?

Зазначимо, що окрім анонсованих питань Європейської політичної спільноти під час зустрічей на полях саміту планували зосередитись на кризі між Азербайджаном та Вірменією.

Попередньо планувалось, що 5 жовтня у Гранаді відбудеться зустріч президента Азербайджану Ільхама Алієва та прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна за участю президента Євроради Шарля Мішеля, канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона, однак Алієв від переговорів відмовився та скасував візит до Іспанії. Водночас прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян прибув до Гранади, де провів перемовини для висловлення позиції його країни щодо ситуації на Карабасі.

Карабах поступово переходить під повний контроль Баку. І це впливає на ситуацію у Вірменії та Південнокавказькому регіоні. Як саме читайте в статті  Володимира Кравченка «Війна за Карабах. Хто прийде замість Росії?».