UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Україні потрібна передова зброя»

Російські війська продовжили обстріли українських міст.

Глава Української держави Володимир Зеленський заявив, що Україна має отримувати від партнерів передову зброю, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Настільки, наскільки можемо, збиваємо російські ракети. Знищуємо їхні літаки та гелікоптери. І це при тому, що в нас поки що немає адекватної протиракетної зброї. Передової зброї. Нам недостатньо бойової авіації. Але ми маємо мету, чисту і справедливу – захистити наших людей, нашу державу", -  наголосив президет.

Глава держави зазначив: "Російські війська продовжили підлі обстріли наших мирних міст та громад. Львів, Київ і область, Житомирщина, Сумщина, Харків та область, Чернігів, міста Донбасу – Сєвєродонецьк, Краматорськ, наш Маріуполь... Ракетні удари, авіабомби, "Гради".

"Безумовно, ми й надалі робитимемо все, що можемо. Ще гучніше нагадуватимемо деяким західним лідерам, що це буде моральною поразкою для них, це буде знищенням їхнього престижу, якщо Україна не отримає передової зброї, яка реально врятує життя тисяч наших людей. Російські ракети не впадуть від дробовиків, якими дехто намагається підмінити справді корисні поставки", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Економічні санкції проти РФ та обмежені постачання зброї в Україну не здатні зупинити війну прямо зараз — The Hill

Раніше США та союзники країни по НАТО прийняли рішення про передачу Україні систем ППО. Також повідомлялося, що США зберігатимуть у таємниці від громадськості перебіг консультацій та постачання Україні систем протиповітряної оборони. Про це під час брифінгу заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі. Також Вашингтон не публікуватиме, де озброєння знаходиться.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що якщо російські окупаційні війська нападуть на канали постачання, якими Україні передають допомогу члени блоку, то це вважатиметься нападом на весь Альянс.