UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Україна готова до діалогу, але не готова до капітуляції»

При цьому Володимир Зеленський заявив, що охолов до питання НАТО.

Президент України Володимир Зеленський знову закликав господаря Кремля владіміра путіна до діалогу, наголосивши, що Українська держава готова говорити та шукати компроміси, не готова капітулювати. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю ABC News, передає «Інтерфакс-Україна».

Так, відповідаючи на запитання, чи Україна готова піти на російські вимоги для припинення вогню Зеленський заявив: «Передусім, я готовий до діалогу, але ми не готові до капітуляції».

«Бо це не про мене, це про людей, які обрали мене. Щодо НАТО, то я охолов до цього питання після того, як ми зрозуміли, що НАТО не готова прийняти Україну. Альянс боїться суперечливих речей та конфронтації з РФ», - додав Зеленський.

Нагадаємо, що окупанти вимагають від України:

Володимир Зеленський також зазначив, що Україна не хоче бути державою, яка «просить щось навколішки, і ми не збираємося бути такою країною, я не хочу бути таким президентом».

«Я говорю про гарантії безпеки. Я думаю, що пункти про тимчасово окуповані території і невизнані республіки, які не визнані ніким, крім РФ, ми можемо обговорити і знайти компроміс», - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що ключове питання – те, як люди на цих територіях житимуть, хто хоче бути частиною України.

«Що має бути зроблено – Путін має почати говорити, розпочати діалог, натомість, щоб жити в інформаційній кулі без кисню. Я думаю, це те, де він знаходиться», – заявив Зеленський.

Читайте також: В ОПЗЖ прокоментували інформацію про ймовірну вимогу рф призначити Бойка прем'єр-міністром України

Нагадаємо, радник голови ОП Михайло Подоляк за підсумками третього раунду переговорів розповів, що сторонам вдалося досягти зрушень у питанні гуманітарних коридорів. Щодо інших питань консультації триватимуть. При цьому в Росії кажуть, що очікування Москви не справдилися.