UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський у вересні відвідає США - The Guardian

Очікується, що він говоритиме про Формулу миру.

Президент Володимир Зеленський відвідає щорічну зустріч світових лідерів в Організації Об'єднаних Націй у США цього місяця і візьме участь у засіданні Ради Безпеки ООН щодо України.

Такі слова посла Албанії в ООН Феріта Ходжа цитує видання The Guardian.

Читайте також: The Guardian: Зеленський «провалив» свою першу зустріч з Байденом, президент США був розлючений

Албанія головує в Раді, що складається з 15 членів, у вересні. Світові лідери почнуть збиратися у Нью-Йорку в Сполучених Штатах Америки з 18 вересня для участі в засіданні високого рівня Генеральної Асамблеї ООН. Натомість засідання Ради Безпеки ООН щодо України має відбутися 20 вересня.

Читайте також: «Не спромоглися ухвалити жодної резолюції» – голова Генасамблеї ООН піддав критиці Радбез ООН через Україну

Нагадаємо, раніше Bloomberg з посиланням на анонімні джерела писав, що Зеленський може вирушити у Нью-Йорк для обговорення української «Формули миру».

Напередодні очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україні потрібно більше часу для обговорення з незахідними країнами Формули миру, яка передбачає повне виведення російських військ, звільнення всіх полонених і депортованих, а також кроки для забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки.