UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський у Львові зустрівся з Дудою та Наусєдою

Президенти підписали спільну декларацію Люблінського трикутника

Президент України Володимир Зеленський прийняв сьогодні у Львові президентів Литви Гітанаса Наусєду та Польщі Анджея Дуду. Як повідомила канцелярія польського президента, глави держав підписали cпільну декларацію президентів Люблінського трикутника. 

Фото: twitter.com/GitanasNauseda

“Дякую за чергову зустріч у формі Люблінського трикутника, яка стає традиційною. Остання відбулася за кілька годин до початку війни. Сьогодні ми знову підтримуємо і разом радимося, як допомогти Україні”, - прокоментував візит в Україну Дуда. 

У свою чергу Зеленський зазначив, що Україна з перших днів повномасштабного вторгнення відчуває підтримку братських народів Польщі та Литви. 

“Вдячний Анджею Дуді та Гітанасу Наусєді за візит. Вдячний за допомогу нашому народу!”, - додали в пресслужбі президента

“Люблінський трикутник – ще раз підтвердили свою непохитну відданість перемозі над агресором. Ми залишимося єдиними! Литва та Польща продовжуватимуть надавати оборонну допомогу Україні”, - йдеться у повідомленні литовського президента в Twitter. 

Підписана декларація визначає пріоритетні напрями співпраці Люблінського трикутника, зокрема у межах стратегічного курсу України щодо набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору. Зокрема в декларації фіксується підтримка литовською та польською сторонами перспективи набуття Україною членства в ЄС і НАТО щойно це дозволять умови.

Також у документі прописано намір Литви та Польщі продовжити надання військової, технічної, оборонної, гуманітарної та іншої підтримки Україні і заявлено підтримку скликання Глобального саміту формули миру задля консолідації міжнародної підтримки мирного плану президента Зеленського та створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії Російської Федерації проти України.