UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Татаров має довести свою невинність

Зеленський обговорював з Єрмаком питання відкриття НАБУ справи проти Татарова.

Олега Татарова, підозрюваного в причетності до махінацій з квартирами для Нацгвардії, відсторонили від деяких справ в Офісі президента і він повинен доводити свою невинність. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню "Фокус".

"Як тільки з'явилися новини про Татарова, я викликав Єрмака і сказав:" Якщо історія хоча б одним словом пов'язана з його роботою тут, попроси людину піти". Потім ми дізнаємося, що мова йде про 2017-й. Виявляється, всіх людей в цій справі звільнили", - сказав він.

За словами Зеленського, зараз Татарова відсторонили від справ НАБУ, прокуратури і всі ці повноваження передали іншому заступнику керівника ОП Андрію Смирнову, оскільки був конфлікт інтересів.

"Ми сказали, щоб Татаров йшов і доводив, що він ні в чому не винен", - пояснив президент.

Крім того, Зеленський підкреслив, що порушена справа стосується 2017 року, а тому фраза "за часів Зеленського знову корупція", за його словами, нечесна.

"Це завдає рани, це позначається на мені особисто. Мова не про рейтинг і не про імідж", - пояснив Зеленський.

У той же час президент запевнив, що якщо ті, хто працює з ним, будуть запідозрені в корупції, ці люди будуть звільнені.

"І я таких прикладів у себе в Офісі за півтора року поки не бачив. В армії нічого не крали, бронежилети з дірками не продавали, хабарі не отримували", - резюмував президент України.

Читайте також: Татаров підтвердив, що продовжує працювати в ОП

Нагадаємо, минулого тижня НАБУ повідомило про підозру Олегу Татарову. У коментарі ZN.UA директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначив, що у заступника голови ОПУ зараз немає адвокатського імунітету, тому підозру щодо нього підписувати можна.

Представників НАБУ не пустили до Офісу президента, щоб особисто вручити Татарову підозру. В ОПУ заявили, що прохання правоохоронців начебто було незаконним. Сам Татаров теж вважає справу проти себе «сфальсифікованою PR-акцією» і переконаний у тому, що арешту не буде.

Після оголошення підозри президент Володимир Зеленський не усунув заступника голови свого Офісу від виконання службових обов'язків. На Банковій обмежилися повідомленням журналістам про «припинення виконання Татаровим певних службових обов'язків». З юридичної точки зору усунути особу від виконання обов'язків можна тільки шляхом повного відсторонення або звільнення.

Татарова підозрюють у хабарі судовому експерту у справі про заволодіння коштами Нацгвардії. За матеріальну винагороду експерт занизив суму збитків у більш ніж 11 раз. У 2016-1017 році керівництво НГУ і компанія-забудовник підписали угоду про обмін квартир в житловому комплексі в центрі Києва (будувався на території колишньої військової частини) на «аналогічні» на околиці міста. Сума збитків сягнула 81 млн грн.

Докладніше про те, які пласти топкорупції можуть бути викриті справою щодо колишнього народного депутата Максиму Микитася, а також навіщо ОПУ покриває Олега Татарова, читайте в інтерв'ю директора НАБУ Артема Ситника, з яким говорила редакторка відділу політики ZN.UA Інна Ведернікова.