UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський та Байден обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі

Президенти мали змогу поговорити у Глазго.

Президент Володимир Зеленський на полях Конференції Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату COP26 у Глазго обговорив зі своїм американським колегою Джо Байденом ситуацію на Донбасі. Про це український президент повідомив у Twitter.

«Під час розмови з Джо Байденом у Глазго обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. Сполучені Штати Америки продовжують підтримувати територіальну цілісність і реформи в Україні», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Путін та Сі проігнорують кліматичний саміт. Китай й РФ відповідальні за третину світових викидів

У Глазго 1-2 листопада триває саміт СОР26. У кліматичній конференції, яка триватиме до 12 листопада, візьмуть участь президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель. Загалом у її сесіях очікується участь 120 світових лідерів.

На полях саміту Зеленський вже зустрівся з Меркель. За словами президента, вони з канцлеркою обговорили низку питань. Зокрема, йшлося про поточну ситуацію на Донбасі та переговори про встановлення миру, енергетичну кризу в Європі та шляхи її подолання. 

З прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо Зеленський обговорив спрощення в'їзду до Канади для українців, а також євроатлантичну інтеграцію України та економічну співпрацю.

Крім того, на саміті президент України назвав окуповані Крим та частину Донбасу «екобомбами в центрі Європи»