UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Свободі й гідності українського народу — понад тисячу років

Президент впевнений, що українці подолають сьогоднішні загрози.

Свободі й гідності українського народу — понад тисячу років. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні  з нагоди державного свята України — Дня Свободи та Гідності

«Сьогодні вже дев’ята річниця початку Майдану — Революції Гідності. Дев’ята... Але свободі й гідності українського народу — понад тисячу років. Варто про це пам’ятати», — сказав він.

Президент нагадав, що в історії України було багато загроз свободі наших людей і самому існуванню українців, однак ми їх здолали.

«І зараз ми з вами маємо історичну можливість раз і назавжди захистити українську волю. Вірю, що так і буде!», — наголосив Зеленський.

Вранці президент вже звернувся до українців із привітанням з нагоди дня Гідності і Свободи, заявивши, що гідність та свобода для українців є головними цінностями, які нерозривно сплетені, як правий і лівий береги Дніпра та відповідають на питання «хто такі українці».

Про те чому, російський «ракетний терор» не спрацював, а навпаки робить українців більш патріотичними йдеться у статі Андрія СУХАРИНА та Петра БУРКОВСЬКОГО для ZN.UA «Щодо примусу до миру. Про що думають українці при свічках. Слідами соцопитування «Демініціатив».