UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський створив робочу групу щодо загроз від "Північного потоку-2"

Робоча група вивчатиме наслідки для України від запуску газопроводу.

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 545/2021-рп про створення робочої групи з напрацювання пропозицій щодо мінімізації загроз від будівництва газопроводів в обхід України, в тому числі "Північного потоку-2". Про це йдеться в повідомленні Офісу президента ввечері, 16 вересня.

Як наголошується в документі, робоча група повинна підготувати пропозиції про заходи щодо запобігання та мінімізації негативних наслідків для держави від споруди газопроводів і розробити пропозиції щодо зменшення окремих загроз в сфері безпеки та енергетичній сферах.

Зеленський також затвердив персональний склад робочої групи, яку очолив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. До її складу, зокрема, увійшли голова Служби безпеки України Іван Баканов, голова правління акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, міністр енергетики Герман Галущенко, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Читайте також: Відповідальною за політику США щодо України стала дипломатка, яка критикувала «Північний потік-2»

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба висловив побажання конкретних дій від Німеччини і Франції щодо гарантій щодо "Північного потоку-2", сертифікація якого почалася в Німеччині.