UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розпустив українську делегацію у ТКГ по Донбасу

Визнавши «суверенітет» ОРДЛО, Москва фактично вийшла з Мінських угод.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким розпустив делегацію, яка представляла нашу країну на переговорах Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на Донбасі.

Указом №621/2022 Зеленський визнав такими, що втратили чинність, низку інших указів, які регулювали питання утворення делегації та змін її складу. Новий указ набирає чинності з дня його опублікування.

Від початку повномасштабного вторгнення  Росії 24 лютого потреба у «мирному врегулюванні» війни на Донбасі, яку агресор розв’язав вісім років тому, і яка стала «прелюдією» до нинішнього нападу, відпала.

Читайте також: Трупна отрута «Мінська»: три способи уникнути страти України, яку задумав Путін

Робота ТКГ була заблокована Росією ще до повномасштабної війни. РФ постійно зривала засідання під надуманими приводами та намагалася змусити Україну домовлятися напряму з бойовиками окупованих районів Донбасу.

За три дні до нападу президент РФ Владімір Путін офіційно визнав «суверенітет» терористичних воєнізованих угруповань «Л-ДНР». На останньому засідання ТКГ 22 лютого українська делегація заявила, що таке рішення є свідомим виходом Москви з Мінських угод