UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, за що Україна вдячна Філіппінам і що буде зроблено, аби зблизити наші країни: перші подробиці візиту

Україна має намір відкрити посольство в Манілі вже цього року.

Сьогодні, 3 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Філіппін та вперше в історії двосторонніх відносин зустрівся з Президентом Фердинандом Маркосом-молодшим. Про це повідомив Офіційний телеграм-канал президента України.

Президент Зеленський подякував Філіппінам за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за чітку позицію щодо агресії Росії проти нашої країни, а також за підтримку важливих резолюцій ООН.

Глава держави заявив, що Україна має намір відкрити посольство в Манілі цього року для зміцнення двосторонньої співпраці.

Очільники держав обговорили інавгураційний Глобальний саміт миру, зауваживши, що важливо, щоб на ньому були представлені країни Південно-Східної Азії. "Цінуємо, що Філіппіни візьмуть участь у Саміті", - підкреслив Володимир Зеленський.

Читайте також: Є підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру — Зеленський

Також глави держав обговорили двосторонню співпрацю, зокрема експорт української аграрної продукції до Філіппін.

Раніше повідомлялося, що вчора, 2 червня президент України Володимир Зеленський під час візиту до Сінгапуру провів зустріч із лідером країни Тарманом Шанмугаратнамом та розповів про підготовку до Саміту миру у Швейцарії.