UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, коли «зрозуміє» дату зустрічі з Путіним

Для початку президент чекає зустрічі радників глав "нормандської четвірки".

Тільки після зустрічі радників лідерів країн "нормандської четвірки" може стати відома дата зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

Про це президент Володимир Зеленський сказав в ході телефонної розмови з президентом Литви Гітанас Науседа, повідомляє прес-служба його Офісу.

"Сподіваюся, що після зустрічі радників лідерів країн "нормандської четвірки" ми зрозуміємо, коли повинна бути зустріч лідерів цих країн. Нам всім треба намагатися заради того, щоб досягти миру", - заявив Зеленський.

Він також висловив подяку офіційному Вільнюсу за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Єрмак сподівається на проведення до 10 вересня зустрічі радників лідерів країн нормандської четвірки

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про те, що дата майбутньої зустрічі політичних радників лідерів "нормандської четвірки" щодо врегулювання на Донбасі вже визначена. Однак поки вона тримається в секреті, адже зустріч вже кілька разів переносилася.

Зустріч радників глав держав нормандської четвірки повинна була відбутися 28 серпня. Однак напередодні стало відомо, що   зустріч переноситься. При цьому на цей час дата невідома.

Спочатку ЗМІ писали про те, що причиною відстрочки зустрічі є розбіжності. Зокрема, російський «Інтерфакс» повідомляв, що сторони не змогли узгодити проєкти підсумкових заяв. Однак в Офісі президента України заявили про те, що   зустріч перенесли через відрядження   радника президента Франції Еммануеля Бонна.