UA / RU
Підтримати ZN.ua

Західні виборці не пробачать своїм лідерам, якщо ті дозволять Україні програти — Зеленський

На його думку, уряди країн-союзниць необхідно переконати в тому, що "вони на правильній стороні". 

Якщо партнери не допоможуть перемогти у війні Україні, то вони допоможуть Росії, вважає президент Володимир Зеленський. Під час інтерв'ю The Economist він наголосив, що сумнівається в словах деяких союзників, які переконують, що "будуть з Україною стільки, скільки знадобиться". 

За словами Зеленського, найкраща можливість переконати уряди країн Заходу в тому, що підтримка України повинна продовжитися - "змусити їх повірити, що вони на правильній стороні". Допомогти в цьому можуть ЗМІ, адже саме громадська думка, нагадує президент, спонукала політиків наростити обсяги зброї для ЗСУ в перші дні війни. 

"Якщо ж військову допомогу зменшать, то може спричинити гнів не лише серед українців, а й серед західних виборців, які почнуть запитувати: заради чого були всі ці зусилля, - вважає Зеленський. - Люди не вибачать, якщо ті (західні лідери - ред.) дадуть Україні програти". 

Читайте також: Підтримка США збережеться й після виборів? Кондоліза Райс розповіла про три підходити "червоних" до політики щодо України

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що зараз, зважаючи на ситуацію на полі бою, поганий момент для переговорних процесів із російською стороною. І хоча західні партнери обіцяють, що будуть стояти з Україною "стільки, скільки буде потрібно", Зеленський помітив зміну настроїв серед деяких з них