UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів італійцям про труднощі контрнаступу

Незважаючи на втому, українці мають велику мотивацію перемогти ворога.

Світ не повинен втомлюватися від допомоги Україні, оскільки українські захисники роблять усе, щоб нинішня війна стала останньою у Європі та світі. Про це президент Володимр Зеленський наголосив в інтерв'ю італійському телеканалу Sky TG24.

«Ця підтримка дуже важлива. На початку війни підтримка всієї Європи та світу допомогла нам об’єднати сили в боротьбі проти агресії Російської Федерації», – зауважив він.

Він нагадав, що повномасштабна війна триває другий рік поспіль, всі хочуть уже швидких подій на полі бою, але буває по-різному.

Читайте також: США вирішили передати Україні конфісковані в Ірану зброю та боєприпаси – CNN

«Авжеж, втомлюються всі: сама земля втомлюється, люди втомлюються – це зрозуміло. У нас мотивація на високому рівні. Ми збираємося перемогти ворога. Зараз ініціатива в нас у руках. Нехай повільно, але щоденно ми крок за кроком витісняємо РФ із нашої землі», – сказав  Зеленський.

Президент зазначив, що українським військовим на фронті доводиться долати низку труднощів: щільно заміновані території, дефіцит зброї та боєприпасів, нестача систем ППО.

«Попереду зима. Це ще один виклик усім нашим громадянам: нашим цивільним і нашим воїнам. Треба пройти цю зиму гідно, не втративши ініціативу, яка сьогодні в нас є на полі бою», – наголосив президент.

Зазначимо, в найближчі тижня влада проведе міжнародні перемовини, щоб послити захист ППО до зими.