UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, де реальні проблеми з ППО

У столиці теж не все однозначно.

Після масованої атаки БпЛА минулої ночі президент Володимир Зеленський прокоментував питання захисту українського неба. За його словами, найскладніша ситуація з протиповітряною обороною у прикордонних з РФ та Білоруссю областях, також є дефіцит систем у Києві.

"Зрозуміло, що у Києві є дефіцит з ППО. Але є міста, де з ППО є реальні проблеми. Дуже складно містам, де використовується різна зброя, яка долітає. Тобто ми говоримо не тільки про ракети, про дрони, балістику. Говоримо про С-300, артилерію тощо. Тобто прикордонні області з Росією, з Білоруссю або області, які частково тимчасово окуповані - Запоріжжя, Херсон, Дніпро. Донецький напрямок - дуже складно", - сказав глава держави на пресконфереції за підсумками Міжнародного саміту Grain from Ukraine, інформує "Укрінформ".

Читайте також: Глава Латвії після масованої атаки РФ Києва: «Маємо робити все можливе, щоб забезпечити Україні більше засобів ППО»

Також Зеленський заявив про загрозу Сумам, Чернігову та Черкасам.

Він додав, що у питанні забезпечення України системами ППО ми розраховуємо як на міжнародних партнерів, так і на власні можливості, у цьому напрямку є прогрес

"Конкретна потреба України передана всім державам, у яких є на озброєнні (системи ППО - ред.) або є виробничі можливості. Тобто ті чи інші системи протиповітряної оборони. Тут залежить від партнерів, від нас також багато залежить. Залежить більш глибоке розуміння нашого виробництва. Ми почали. Деякі речі не можу комунікувати деталі, але є прогрес. Розраховуємо на партнерів і на себе", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, в ніч на 25 листопада росіяни випустили по Україні 75 дронів-камікадзе, більшість з яких збили наші сили ППО.