UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Росія не здатна більше використовувати Чорне море як плацдарм»

Президент розповів також про український флот морських дронів.

Глава Української держави Володимир Зеленський на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва заявив, що Україна змогла перехопити в Росії ініціативу в Чорному морі та створити безпекові умови, які змушують окупантів тікати зі східної частини акваторії та ховати військові кораблі, інформує пресслужба ОП.

"Уперше у світі саме в Чорному морі почав діяти флот морських дронів – український флот. Хочу відзначити й те, що тепер – як один із головних результатів наших дій – Росія не здатна використовувати Чорне море як плацдарм для дестабілізації інших регіонів світу", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Експерт назвав два основних завдання Чорноморського флоту Росії

Глава держави також зазначив, що наша країна також змогла забезпечити захист західній частині Чорного моря, який нині дозволяє працювати морським експортним коридорам. 

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук розповів, що після того, як Росія перемістила частину флоту в Новоросійськ, у неї виникли проблеми з логістикою. Він пояснив, що зараз окупанти не можуть завантажити крилаті ракети "Калібр" на борти ракетоносіїв.