UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський разом із Кулебою прибув до Таллінна

Напередодні президент був у Вільнюсі, та планує поїхати до Риги.

Президент України Володимир Зеленський зранку, 11січня, прибув до Таллінна. Про це у соцмережі Х повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна.

«Для мене велика честь вітати добрих друзів і союзників Володимира Зеленського та Дмитра Кулебу в Таллінні. Ми посилаємо повідомлення та підтверджуємо Україні, що Естонія твердо стоїть на їхньому боці, і ми разом переможемо у цій війні!», – написав Тсахкна.

Читайте також: Естонія планує виділяти 0,25% ВВП на військову допомогу Україні – Каллас

Напередодні Зеленський відвідав столицю Литви Вільнюс. Також у планах українського президента відвідати Латвію. У Литві він мав заплановані переговори з президентом, прем’єр-міністром, спікером Сейму, а також зустрічі з представниками політичних сил, ЗМІ та української громади. Серед основних тем розмов – безпека, інтеграція до ЄС та НАТО, співпраця в галузі РЕБ і дронів, а також подальша координація європейської підтримки.

За день до візиту у Вільнюс стало відомо, що президент України Володимир Зеленський виступить зі «спеціальним зверненням» на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, який відбудеться 15-19 січня у Швейцарії. Участь президента України підтвердили організатори форуму.  Планується, що під час ВЕФ Зеленський також зустрінеться зі світовими лідерами та провідними керівниками міжнародних компаній.