UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський провів зустріч з прем'єром Японії Фуміо Кішідою

За словами Зеленського, він обговорив із Кішідою зміцнення підтримки України Японією.

Президент України Володимир Зеленський під час перебування на саміті G7 у Хірошімі зустрівся з японським прем’єр-міністром Фуміо Кішідою. Про це глава Української держави повідомив у Telegram.

«Вдячний прем’єр-міністру Японії Фуміо Кішіді за запрошення взяти участь у саміті G7. Зараз – вирішальний момент для долі миру в Україні та для майбутнього світового порядку, заснованого на правилах. Вкрай важливо, що світ має можливість почути голос України в Хірошімі», – зазначив Зеленський.

За словами президента, з Кішідою він обговорив подальші кроки щодо підтримки України урядом Японії. Серед іншого, мова йшла й про посилення матеріально-технічних спроможностей українських захисників.

«Розраховуємо на підтримку з боку Японії проведення глобального саміту з реалізації української формули миру», – заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський у Японії зустрівся із президентом Південної Кореї

Нагадаємо, 21 травня, після обговорення війни Росії проти України та інших питань за участю українського президента Володимира Зеленського завершується саміт лідерів країн G7 у Японії. Саміт відбувався у японському місті Хірошіма, зруйнованому атомною бомбою в 1945 році, на тлі побоювань, що Росія може застосувати ядерну зброю проти України. Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда скористався нагодою, щоб представити своє бачення світу без ядерної зброї.

Серед іншого, лідери Японії та Франції домовилися продовжувати підтримувати Україну у боротьбі з вторгненням РФ.