UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський провів зустріч із президентом Бразилії

Лідери залишились задоволеними розмовою.

Президент України Володимир Зеленський у середу вперше особисто зустрівся з президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою. Лідери понад годину спілкувалися на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

«Ми мали хорошу розмову про важливість шляхів до побудови миру та постійного підтримання відкритого діалогу між нашими країнами», — написав Лула в X (раніше Twitter).

Зеленський у своєму дописі в Х назвав зустріч «чесною та конструктивною дискусією», додавши, що і він, і його бразильський колега доручили своїм дипломатам працювати над наступними кроками у двосторонніх відносинах та мирних зусиллях. 

Зеленський  також зазначив, що представник Бразилії продовжить брати участь у зустрічах щодо мирної формули України для припинення війни Росії.

Лула виступав за створення групи держав для посередництва у припиненні війни між Росією та Україною, але в травні він заявив, що в конфлікті винні як Москва, так і Київ, що розлютило Сполучені Штати та європейські держави, які підтримують український опір російському вторгненню.

Читайте також: Президент Бразилії заявив про втому світу від війни РФ проти України

Минулого місяця лідер бразильських лівих заявив журналістам, що ані Зеленський, ні президент Росії Путін не готові до миру.