UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії вдається обходити санкції: Зеленський провів спецнараду

На нараді обговорювали шляхи, як обмежити російську здатність до терору.

Президент Володимир Зеленський провів спеціальну нараду щодо санкцій проти Росії. Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

Президент зазначив, що санкції проти країни -агресора є частиною відповідальності, щоб сила справедливості, сила відповідальності була потужною згадкою про кожне життя, яке було забране злом, Росією.

"Санкції світу, які змушують Росію платити ціну за те, що вона робить. Санкції, які мають обмежувати російську здатність до терору по максимуму", - зазначив президент.

Читайте також: ЄС хоче запровадити санкції проти росіян, причетних до викрадення дітей з України

Він додав, що на засіданні, де були присутні представники ГУР, уряду, Служби зовнішньої розвідки детально проаналізували, як Росія обходить санкції та хто їй допомагає. Різні країни, різні компанії, без яких Росія не змогла б виробляти засоби терору, зокрема ракети. 

"Ми бачимо кожен напрямок обходу наявних санкцій, кожну країну, чия територія або юрисдикція, чиї громадяни використовуються Росією для продовження терору. І ми маємо закрити всі такі напрямки – разом із партнерами, – щоб не було в російських ракетах, у російській зброї продукції вільного світу. Необхідні кроки будуть", - зауважив Зеленський.

Як повідомлялося, раніше президент Зеленський звернувся до влади Ірану та народу країни із закликом припинити постачати Росії безпілотники, якими вбивають українців. Псіля цього Рада ухвалили санкції проти Ірану на 50 років.

Чому Україна не налагодила системну боротьбу з іноземними поставками комплектуючих для ВПК РФ? Про це автор ZN.UA Дмитро Менделєєв  писав ще кілька місяців тому в статті "Як закінчити російський ракетний терор".