UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський просив у Байдена сучасні винищувачі і танки, але це вимагає «складніших рішень» – Politico

Номенклатура озброєнь від США розширюється, але не так швидко, як Україні хотілося б.

Володимир Зеленський просив у Джо Байдена про розширення номенклатури озброєння для підтримки України. Йдеться не лише про системи Patriot, а й про сучасні літаки і танки. Але надавати літаки і танки США наразі неготові. Про це пише видання Politico.

Видання повідомляє, що під час нещодавнього візиту до США президент України Володимир Зеленський наполягав на збільшенні зброї, боєприпасів і техніки, які США надають Україні. Зокрема він просив складнішу зброю. 

«Передові винищувачі, такі як F-16 американського виробництва, танки американського та німецького виробництва та безпілотники в українському списку бажань, чекають складніших рішень у західних столицях щодо того, скільки висококласне обладнання, яке вони можуть або хочуть надіслати за короткий термін», – йдеться у статті видання.

Проте хоч Байден залишився незворушним щодо прохань про танки, винищувачі та ракети, все ж під час візиту було зроблено кілька серйозних оголошень про розширення військової підтримки. Йдеться про системи Patriot і та високоточні авіаційні боєприпаси – обидва ці рішення раніше «вважалися майже неможливими».

Читайте також: Вирішальна перевага: на Заході обговорюють передачу винищувачів Україні – Evening Standard

Нагадаємо, видання Washington Post писало про те, як США озброїли Україну, переступивши через власні відмови.