UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський просить збільшити тюремний термін для контрабандистів до 20 років — Данилов

Питання контрабанди на контролі президента

Президент України Володимир Зеленський ініціював збільшення тюремного терміну для контрабандистів до 20 років. Про це він заявив під час чергового засідання Ради національної безпеки й оборони, повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

«Президент наполягає, що має бути на законодавчому рівні вирішено питання, коли люди за такі злочини (контрабанда — ред.) повинні відправлятися у в'язницю. На сьогодні у нас надмірно ліберальне законодавство. Люди користуються... Президент сьогодні (на засіданні РНБО — ред.) дав доручення, що необхідно на законодавчому рівні терміново розглянути питання, яким способом зробити так, щоб (контрабандисти — ред.) відправлялися у в'язниці. Більш того, 20 років потрібно за це давати», — розповів Данилов журналісту в перерві програми «Свобода слова Савіка Шустера» у п'ятницю.

Він також зазначив, що питання про контрабандистів на контролі у президента.

«Представники Офісу президента наступного тижня проведуть відповідні зустрічі з главою митниці, міністром фінансів, главою СБУ, представниками апарату РНБО. Там буде обговорюватися питання посилення кадрового потенціалу роботи української митниці», — сказав Данилов.

«Деякі особи втратять свої посади», — додав він.

Читайте також: Український МіГ-29 над Карпатами перехопив літак-контрабандист — відео

Раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки і оборони найближчим часом займеться питаннями енергетики та контрабанди.