UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський прокоментував заклик спікера Джонсона звільнити посла України у США

Президент підкреслив, що має обговорювати це з українським спікером.

Президент Володимир Зеленський прокоментував заклик спікера Палати представників США Майка Джонсона звільнити українську посолку у Сполучених Штатах Оксану Маркарову. У інтервʼю Fox News він підкреслив, що має обговорювати подібні питання з українським спікером, а не з американським.

"Я президент України і я не можу обговорювати наших послів. Тільки зі спікером своєї країни [Русланом Стефанчуком]", — прокоментував Зеленський.

Читайте також: Маркарова опублікувала допис із подякою США на тлі заклику від Джонсона про її звільнення

Він підкреслив, що такою є вимога Конституції. За словами президента, він "при всій повазі" не може обговорювати це з Джонсоном.

Нагадаємо, Джонсон звертався до українського президента з вимогою звільнити Маркарову. Підставою для цього став організований посолкою візит Зеленського в Пенсільванію, під час якого його супроводжували лише представники демократів, без жодного республіканця та у розпал передвиборчої кампанії. 

Про те, чому Україна опинилася у центрі дипломатичного скандалу під час візиту Зеленського до США, пише Петро Герасименко у статті "Як і чому Зеленський потрапив у пастку в США".