UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про звільнення Тупицького та Касмініна: "Можуть відправлятися на заслужений відпочинок"

Відсутність нових засідань РНБО не означає відсутності важливих рішень щодо людей, які шкодили інтересам держави протягом останніх років. 

Президент України Володимир Зеленський прокоментував свій указ про звільнення двох суддів КСУ - Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. Його слова цитує пресслужба ОПУ. 

«На минулому засіданні РНБО, серед іншого, було ухвалене рішення щодо аудиту всіх указів президента Януковича. Сьогодні є перші результати. Мова про два укази Януковича – від 14 травня та 17 вересня 2013 року про призначення суддями Конституційного Суду України Тупицького Олександра Миколайовича та Касмініна Олександра Володимировича. Обидва ці укази мною скасовано. Вказані особи можуть відправлятися на заслужений відпочинок», – заявив глава держави.

Зеленський додав, що відсутність цього тижня нових засідань РНБО не означає, що люди, "які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитись і спати спокійно". 

Читайте також: Голова НАЗК склав черговий адмінпротокол щодо Тупицького

Нагадаємо, 27 березня президент Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича від 14 травня 2014 року. Йдеться про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду. Ще одне таке рішення стосується іншого судді КСУ Олександра Касмініна. 

Згодом представник президента в КСУ Федір Веніславський зауважив, що рішення Зеленського є законним і базується, очевидно, на протиправних діях Тупицького, легалізуючих анексію Криму в 2014 році.