UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про турне Орбана: "Не усі лідери можуть вести переговори. Для цього потрібна певна влада"

Він наголосив, що ніхто не знає, куди угорський прем'єр подасться завтра. 

Президент України Володимир Зеленський оцінив турне угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана, який провів зустріч з низкою світових лідерів. Під час пресконференції у Вашингтоні він наголосив, що не усі політики можуть по-справжньому проводити перемовини про мир. 

"Орбан був у Києві. Я не знав, що він відправиться до Путіна або потім до Китаю. А тепер нам сказали, що до Трампа, — сказав Зеленський. — У чому питання: куди він поїде завтра? Я не знаю. Може він знову приїде до України". 

Він додав, що з повагою ставиться до усіх країн — великих та малих. Але для проведення мирних перемовин їх лідерам потрібно мати певну владу. 

Читайте також: Поїздка Віктора Орбана до Москви порушує договори ЄС — юридична служба блоку

Нагадаємо, після того, як Угорщина очолила Раду ЄС на ротаційній основі, її прем'єр-міністр Віктор Орбан провів низку закордонних поїздок, під час яких обговорював встановлення миру в Україні. Спершу він відвідав Київ, де поспілкувався з Володимиром Зеленським. Та після цього, не попередивши нікого, політик поїхав у Москву до диктатора Владіміра Путіна, у Пекін до президента Сі Цзіньпіна та у Мар-а-Лаґо до республіканця Дональда Трампа. На Заході вже засудили турне угорського політика, а насамперед його перемовини з господарем Кремля, які, як згодом заявили у юридичній службі ЄС, суперечать договорам блоку. Союзники розлючені.