UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про ситуацію на фронті: Росія продовжує накопичувати війська

Президент розповів, якого захисту потребують українці.

Президент Володимир Зеленський , виступаючи онлайн в рамках конференції «Суспільство та оборона», щ проходить у Швеції, зазначив, що Україна потребує посилення своєї протиповітряної оборони як на фронті, так і для посилення захисту людей у тилових містах та громадах.

Він зазначив, що сьогодні на фронті ситуація є достатньо стабільною, хоча Росія продовжує накопичувати свої війська та втрачає дуже багато солдатів у «м’ясних штурмах».

Читайте також: Російська армія зменшила кількість атак на лівобережжі Дніпра – Генштаб

Зеленський зауважив, що на фронті українські війська мають потребу в системах протиповітряної оборони, щоб позбавити ворога можливості контролювати небо та завдавати ударів з повітря по українських позиціях.  

«Цього не вистачає як на полі бою, так і для захисту українських міст усередині країни. Впродовж кількох днів було 500 ударів. Так, ми більшість із них змогли відбити завдяки допомозі партнерів – понад 70 %. Але цього недостатньо. Якщо Росія втратить контроль неба, вона втратить будь-яку свою міць на полі бою. Іншої моці в них немає: ми не бачимо», – сказав  Зеленський.

Зазначимо, в останні дні зменшилась кількість наступів росіян на східному напрямку. Водночас в Силах обороні спростували фейки, які поширювались, про ймовірний наступ росіян з території Білорусі.