UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про серіали «Кварталу 95» у РФ: «Я не працюю там, а шведська компанія продає їхні серіали на 40 країн світу»

«Кварталівські» серіали транслює російський телеканал СТС, який знаходиться під санкціями РНБО.

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що більше не працює у компанії «Квартал 95», чиї серіали транслюються на російському телеканалі, внесеному до списку санкцій Ради нацбезпеки та оборони. При цьому він стверджує, що некоректно порівнювати історію з «Кварталом» та історію з липецькою фабрикою «Рошен», яка також заробляла гроші в РФ вже після початку війни.

«Я не працюю в компанії Студія 95, я до трастового фонду не передавав компанію, як зробив це Порошенко. Мені здається, він просто уникав тих чи інших дивідендів, а сам у розпал війни нормально торгував... Друге, некоректно порівнювати медіапростір з цукерками... Цукерки ж продавалися і на тимчасово окупованих територіях, повно фотографій...», – заявив Зеленський

На зауваження журналіста про те, що «Квартал 95» продав права на свої серіали шведській компанії, а та, своєю чергою, російському телеканалу, Зеленський заявив: «Щодо шведів, студія уклала договір ще років за десять до початку війни… Вони продають наш продукт у 40 країн».

«Я вийшов із кампанії. Бренди, які мені належать, та я маю права на них… Я не беру участі в оперативній діяльності, я все віддав, мене це не цікавить... Ви мені кажете про канали «СТС», РНБО... Вводив я санкції проти всього списку, я навіть не знаю, що десь там транслюється», – додав Зеленський.

Читайте також: Французько-німецький телеканал почав показувати серіал «Слуга народу»

Нагадаємо, у травні минулого року РНБО внесла телеканал «СТС» до списку санкцій. Тоді, крім нього, під санкції потрапили ще 27 медіакомпаній.

Після цього стало відомо, що «СТС» запускає шоу «Ліга Сміху» – франшизу канал купив у шведського дистриб'ютора Eccho Rights, з яким студія «Квартал 95» співпрацює з 2012 року. Більше того, у російській версії «Ліги сміху» хочуть взяти участь команди, зазначені як представники так званої «ДНР».

Наприкінці 2019 року у Росії телеканал ТНТ у вечірньому ефірі мав розпочати показ серіалу «Слуга народу», головну роль у якому зіграв чинний президент України Володимир Зеленський. Перші три серії серіалу показали 11 грудня, проте того ж дня серіал без пояснення причин було знято з ефіру.