UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про розмови Макрона та Путіна: "Це не приносить плоди"

Та Україну в будь-якому випадку цікавить єдина річ - звільнення територій від російських окупантів.   

Між президентами Франції Еммануелем Макроном та Росії Владіміром Путіним часто відбуваються телефонні розмови, проте український лідер Володимир Зеленський не вважає, що з цього є якась користь. Його слова цитує La Chaîne Info. 

"Еммануель має право чинити так, як він хоче, але це триває з 2019 року. Я не думаю, що це приносить плоди, - сказав Зеленський під час інтерв'ю, додаючи, що перед Макроном під час кожної розмови з Путіним щоразу постає інша людина. - Є той, хто дає йому обіцянки, а наступного разу на столі виникає зовсім інша позиція, тож цього не виправити". 

Та Зеленський зазначив, що Україну в будь-якому випадку цікавить єдина річ - звільнення територій від російських окупантів. 

"У цей момент нам доведеться розмовляти з Росією, яка готова поважати свого співрозмовника, а це починається з того, щоб повернути нам те, що належить нам відповідно до міжнародного права. Саме з такою Росією я був би готовий вести переговори, але не з тією Росією, яку ми маємо зараз - нацистською Росією", - сказав Зеленський.

Читайте також: «Пам'ятка» Макрону: Саме Україна, а не Росія, потребує гарантій безпеки — Atlantic Council

Нагадаємо, президент Франції Емануель Макрон заявив, що ракетний терор проти критичної інфраструктури України - воєнні злочини Росії, за які її лідера Владіміра Путіна потрібно притягти до відповідальності. Тож він зазначив, що наразі вже відбувається збір доказів російських злочинів.