UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про рішення РНБО по Медведчуку та інших: «Україна дає здачі»

Президент задоволений, що рішення РНБО мають резонанс в суспільстві

Президент Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення, в якому прокоментував останні рішення РНБО, заявивши, що таким чином Україна "дає здачі".

"Не секрет, що останні рішення РНБО викликала резонанс. Схвалення в суспільстві і обурення тих, хто знаходить в рішеннях РНБО свої прізвище та свій бізнес... Якщо коротко, я описав би цей процес трьома словами - "Україна дає здачі", - наголосив Зеленський.

За словами президента, ввівши санкції проти депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, який формально володіє телеканалами «112 Україна», Zik і NewsOne, влада запобігла спробі розколоти Україну пропагандою і дезінформацією.

"2-го лютого 2021-го року була заблокована діяльність осіб, які вважали нормою вести бізнес на тимчасово окупованих територіях України і фінансувати дезинформаційні батальйони, які атакували українців залпами брехні і маніпуляцій", - заявив Зеленський.

Також президент нагадав, що 19 лютого рішенням РНБО були заблоковані активи, майно, анульовано ліцензії та дозволу підприємств, пов'язаних з лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

"Також було доручено повернути в державну власність нафтопровід" ПрикарпатЗахідтранс ". І не менш важливо - з'ясувати за яких обставин, в 2015 році, в епоху гетьманування всім відомо кого, в приватній власності виявився державний нафтопровід протяжністю майже півтори тисячі кілометрів", - зазначив він.

Також Зеленський також прокоментував останню рішення РНБО, яке ухвалили 11 березня.

"Також, справедливу і законну реакцію з боку України повинні отримати і ті, хто вважав, що не у держави, а у приватних руках, може виявитися контрольний пакет акцій над стратегічними оборонними підприємствами, зокрема," Мотор Січ ", - додав він.

Нагадаємо, також Зеленський у відеозверненні привітав введення США санкцій проти Ігоря Коломойського та інших ексвласників ПриватБанку. Президент каже, що почав виконувати свої передвиборчі обіцянки, «щоб повернути в Україну справедливість».
Тому Зеленський анонсував проведення розслідування законності приватизації стратегічних підприємств і надр в країні «окремими особами».

«А ось прізвища тут не мають ніякої різниці: Медведчук, Коломойський, Порошенко, Ахметов, Пінчук, Фірташ або будь-який інший", - сказав президент.