UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про повернення в Україну авторитаризму: "Дракону" з'явитися неможливо. Крила підріжуть"

Українське суспільство, "вільне та демократичне", цього не дозволить, переконаний президент. 

Президент України Володимира Зеленський в рамках свого офіційного візиту у Вашингтон зустрівся з викладачами та експертами Стенфордського університету. Там звучало питання про можливість повернення в Україну авторитарного режиму, на яке президент відповів запереченням. Його слова цитує пресслужба ОП. 

Зеленського запитали, чи не боїться він, убивши "дракона", стати "драконом".

"Щодо "вбити дракона", то я президент України два роки. У ваших знайомих (у Росії, - ред.) ситуація складніша, але це - внутрішній вибір вашої країни. А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що хто б що не хотів, хто б собі що не придумав, "дракону" з'явитися в Україні неможливо. Крила підріжуть", - заявив він.

Зеленський роз'яснив, що державні політики України та Росії різняться між собою. У Москви основні зусилля спрямовані на те, аби щось відібрати, а не навпаки. 

Читайте також: Авторитаризм ризикує стати новою міжнародною нормою — The Guardian

Наприкінці квітня Freedom House оприлюднив звіт, в якому йдеться про "антидемократичний переворот" в Європі та Азії. Наразі більшість країн перебувають в гіршому стані щодо демократії, ніж 10 років тому.