UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про переговори з США: Коли демократія виграє в одній країні, вона виграє в усьому світі

Держсекретар США та очільник Пентагону особисто приїжджали в Київ, щоб поговорити з президентом України.

Допомога Україні у протистоянні агресії РФ була питанням номер один на переговорах з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і очільником Пентагону Ллойдом Остіном, які прибули у Київ ввечері 24 квітня, повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців.

«Наші переговори з ними були достатньо довгими, близько трьох годин, змістовними і результативними. Я вдячний народу США і особисто президенту Джо Байдену за потужну, щиру підтримку, яку ми отримуємо. Це реальні речі, які посилюють не лише нашу державу, а й демократію в цілому. Ми однаково зі Сполученими Штатами розуміємо: коли демократія виграє в одній країні, вона виграє в усьому світі. Коли свободу захищають в одній країні, її захищають в усьому світі», - сказав президент. 

За словами Зеленського, на переговорах було узгоджено подальші кроки для зміцнення ЗСУ та задоволення усіх пріоритетних потреб нашої армії, в тому числі це стосується і підготовки до великої міністерської зустрічі в Німеччині 26 квітня, на яку зберуться 40 міністрів оборони держав-партнерів. Ключове питання - захист України, захист свободи на сході Європи. 

Обговорили і шляхи посилення санкцій. 

«І той факт, що Росія не шукає миру і демонстративно вбиває навіть на Великдень, свідчить, що потрібен більший санкційний тиск. Потрібно перекрити всі можливості Росії обходити санкції. Тож ми передали партнерам спеціальний план щодо посилення санкцій проти РФ, який розробила міжнародна експортна група під керівництвом Андрія Єрмака та Майкла Макфола», - сказав президент.

Читайте також: Венедіктова: Щоб засудити Путіна, прокурор МКС має вибудувати ланцюг «солдат - командир - міністр - президент»
 

Окремим пунктом переговорів була фінансова підтримка України. 

«Коли тиранія має колосальний фінансовий ресурс від експорту нафти і газу, питання фінпідтримки свободи стає життєво важливим. Почув повне розуміння цієї позиції від американських друзів», - повідомив Зеленський. 

Раніше ми повідомляли, що після переговорів 24 квітня Сполучені Штати пообіцяли Україні додаткову військову допомогу на суму 713 мільйонів доларів та анонсували призначення нового посла США в Україні.