UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про бомбардування Одеси: "Смердючі покидьки"

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в метрополітені Києва сьогодні емоційно відреагував на бомбардування Одеси, під час якого загинула тримісячна дитина. Він назвав російських окупантів смердючими покидьками.

"Війна почалася, коли цій дитині був місяць. Ви уявляєте, що відбувається.Покидьки смердючі, як їх ще назвати. Інших немає слів. Просто покидьки. Тому предметні зустріч потрібні, тому що задоволення грітися на сонці з цими покидьками немає, але ми повинні говорити, поки не закінчиться війна. І хапатися за будь-який такий випадок, за будь-яку можливість, щоб більше такий тримісячних дітей не було", - зазначив президент. 

Читайте також: ООН: Росія цілком відкинула міжнародне гуманітарне право під час війни в Україні

Нагадаємо, в суботу, 23 квітня, російські війська завдали ракетного удару по Одесі. Ракети були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95 Росії з акваторії Каспійського моря. Українські військові знищили дві ворожі крилаті ракети (попередньо Х555 або Х101) та два БПЛА оперативно-тактичного рівня. Однак ще дві ракети вразили військовий об'єкт та два житлові будинки. Рятувальники повідомляють про 6 загиблих.